Δίνοντας το καλό παράδειγμα στα παιδιά

0
70

Πώς μπορείς να εξασφαλίσεις πως η νέα γενιά θα γνωρίζει την αξία του εθελοντισμού και της φιλανθρωπίας; Προφανώς, όντας ο ίδιος ως γονιός το σωστό πρότυπο. Αυτή την απλή σκέψη έκαναν οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου «Άνοιξη» και έκαναν τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων να διαφέρει αισθητά από όλους τους άλλους. Διοχετεύουν εθελοντικά πολύ από τον ελεύθερο χρόνο τους και μαζεύουν ρούχα, παιχνίδια, υποδήματα για ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, ενώ πραγματοποιούν δράσεις που επιστρέφουν το όφελος στα παιδιά: Πρόσφατα για παράδειγμα οργανώθηκαν και έβαψαν μόνοι τους όλους τους χώρους του σχολείου.

«Είμαστε πολύ δραστήριος σύλλογος και έχουμε όλοι μας ανεπτυγμένη την έννοια της συλλογικότητας. Βοηθάμε αφενός τα παιδιά, το σχολείο και το διδακτικό προσωπικό όπου χρειάζονται, αλλά έχουμε αναπτύξει και φιλανθρωπικές δράσεις», μας λέει η πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Κατερίνα Αυγέρη.

«Κάθε χρόνο συγκεντρώνουμε βοήθεια, όχι σε χρηματική βάση, αλλά τρόφιμα, ρουχισμό, παπούτσια και παιχνίδια, και τα στέλνουμε μέσω των παιδιών μας σε ιδρύματα, όπως το Χαμόγελο του Παιδιού. Αυτή τη χρονιά, ορμώμενοι από μια ανακοίνωση του ΠΙΚΠΑ Πεντέλης που ζητούσε βοήθεια, οργανώσαμε και πάλι συλλογή πραγμάτων, και η προσφορά ξεπέρασε κάθε προηγούμενο: Συγκεντρώσαμε πενήντα μεγάλες κούτες, που θα παραδώσουμε όχι μόνο στο ΠΙΚΠΑ αλλά και σε άλλα ιδρύματα», μας λέει.

Όπως μας αναφέρει, όλα ξεκίνησαν με 50 γονείς που θυσίασαν λίγο από τον χρόνο τους, και όταν και οι υπόλοιποι γονείς είδαν ότι γίνεται πραγματικό έργο, και ότι δεν υπάρχει ίδιον όφελος από πίσω, αλλά απλή εθελοντική διάθεση, μπήκαν στην «παρέα», που πλέον αριθμεί πάνω από 250 μέλη. «Για την διαλογή των αντικειμένων για το ΠΙΚΠΑ, επί παραδείγματι, μαζευόμασταν αρκετοί γονείς καθημερινά επί τρεις εβδομάδες, και για την παράδοση των κουτιών θα διαθέσουμε και πάλι τα μέσα, όσοι από εμάς έχουν μεγάλα αυτοκίνητα και ελεύθερο χρόνο, για να φτάσουν στα ιδρύματα», λέει.

«Αυτό που έχει σημασία είναι ότι περνάμε στα παιδιά μας το μήνυμα πως χρειάζεται συνεχής προσπάθεια, χρειάζεται να επενδύουμε στον εθελοντισμό και στη συλλογικότητα. Και τα παιδιά άλλωστε συμμετέχουν στις δράσεις μας, και τους εξηγούμε τι κάνουμε κάθε φορά και γιατί. Όσα κάνουμε έχουν θετικό αντίκτυπο και στα παιδιά και στους γύρω μας – πρέπει να θυμόμαστε ότι από μόνο του δεν λειτουργεί τίποτα, δεν μπορούμε να περιμένουμε την πολιτεία να το κάνει»,τονίζει η κ. Αυγέρη. Πάνω απ’ όλα, καταλήγει, τα πάντα ξεκινούν από το σχολείο, που τα παιδιά έτσι αντιλαμβάνονται σαν το δεύτερο σπίτι τους.

του Γιώργου Κόκουβα

Please follow and like us:
Facebook
Facebook
Google+
Google+
https://pagoinia.gr/%ce%b4%ce%af%ce%bd%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%82-%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8c-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%b4%ce%b5%ce%b9%ce%b3%ce%bc%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9/
Instagram
Follow by Email