15η γιορτή εθελοντισμού

0
89

Ετοιμαζόμαστε για την 15η γιορτή εθελοντισμού
Σάββατο 12 Μαΐου 2018 στην πλατεία Συντάγματος στο κέντρο της Αθήνας!

Εθελοντισμός: το + που λείπει…!!

«Εθελοντισμός: το + που λείπει!», με το μήνυμα αυτό, 40 εθελοντικοί οργανισμοί με τους εκατοντάδες εθελοντές τους μας προσκαλούν για 15η συνεχή χρονιά σε μια ανοιχτή γιορτή για τον Εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά, το Σάββατο 12 Μαΐου 2018, από τις 10.00 π.μ. έως τις 19.00 μ.μ., στην πλατεία Συντάγματος, στο κέντρο της Αθήνας. Οι ιδέες του Εθελοντισμού και της Αλληλεγγύης αποδεικνύονται, πλέον, ως απαραίτητο στοιχείο για µία κοινωνία ζωντανή, υγιή και εξελισσόμενη.

Η Γιορτή Εθελοντισμού είναι ανοιχτή σε όλους! Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το έργο των εθελοντικών οργανισμών, από τους ίδιους τους εθελοντές αλλά και μέσω ενημερωτικού υλικού. Θέατρο δρόμου, χορευτικά και μουσικά δρώμενα, δια δραστικά παιχνίδια, θα γεμίσουν με ρυθμό και ενέργεια τη Γιορτή του Εθελοντισμού.

Το 2001 είχε ανακηρυχθεί από τον Ο.Η.Ε. ως Διεθνές Έτος των Εθελοντών.
Με αυτήν την ευκαιρία ξεκίνησαν μια σειρά δραστηριοτήτων, στις οποίες πολλοί εθελοντικοί φορείς συναντήθηκαν όχι μόνο για να προβάλλει ο καθένας το έργο του, αλλά και για να προβάλλουμε την αξία του εθελοντισμού, ως μια από τις βασικές ανθρώπινες αξίες.

Ετσι, το Νοέμβρη του ίδιου έτους οργανώσαμε μια ημερίδα υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, αφιερωμένη στον Εθελοντισμό. Η δραστηριότητα, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 30 εθελοντικοί φορείς και οργανισμοί, πλαισιώθηκε από έκθεση του έργου των φορέων αυτών. Δημιουργήθηκε μια άτυπη ένωση με την επωνυμία «Κίνηση Φορέων Εθελοντισμού», στην οποία συμμετέχουν όποιοι σύλλογοι ή φορείς επιθυμούν. Η συμμετοχή αυτή μπορεί να είναι μόνιμη ή περιστασιακή.

Please follow and like us:
Facebook
Facebook
Google+
Google+
https://pagoinia.gr/15%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%ae-%ce%b5%ce%b8%ce%b5%ce%bb%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%8d/
Instagram
Follow by Email