Παρασκευή σπιτικής σάλτσας ντομάτας σε σπίτι στην Έδεσσα

0
24

Μυρωδιά φρέσκιας ντομάτας που σιγοβράζει πλημμυρίζει το σπίτι ενώ τα βαζάκια περιμένουν να γεμίσουν με τις σάλτσες της χρονιάς. Εύκολα, σπιτικά και με τη σφραγίδα σας!

 

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί από την παρασκευή σπιτικής σάλτσας στην Έδεσσα

 

Το αεροστεγές κλείσιμο είναι αυτό που θα συντηρήσει για καιρό τα βαζάκια μας. Ένας εύκολος τρόπος είναι να γεμίσουμε τα ζεστά βάζα με την καυτή σάλτσα (ή άλλο παρασκεύασμα) μέχρι 1 εκ. από το χείλος, να βιδώσουμε τα καπάκια και να τα αναποδογυρίσουμε μέχρι να κρυώσουν τελείως. Άλλος τρόπος είναι να γεμίσουμε τα βαζάκια με το ζεστό παρασκεύασμα να τα κλείσουμε και να τα βάλουμε σε κατσαρόλα να σιγοβράσουν σκεπασμένα με νερό για 12′-15′. Και στις δύο περιπτώσεις τα καπάκια θα έχουν κάνει ένα κοίλωμα προς τα μέσα, ένδειξη ότι έχει βγει ο αέρας. Ένας απλούστερος τρόπος συντήρησης, κατάλληλος περισσότερο για πυκνές σάλτσες και πελτέ είναι, απλά, να βάλουμε ένα στρώμα λαδιού 1/2 εκ., πάνω από το παρασκεύασμα. Κάθε φορά που χρησιμοποιούμε το βαζάκι ανανεώνουμε το στρώμα και το συντηρούμε στο ψυγείο.

 

Please follow and like us:
Facebook0
Facebook
Google+
Google+
https://pagoinia.gr/paraskeui-spitikis-saltsas-ntomatas/
Instagram
YouTube
Follow by Email